Een boot kopen

U wilt een boot kopen die wij aanbieden? Wij helpen u om dit soms gecompliceerde traject in goede banen te leiden.

Lees verder over onze aanpak.

DUIDELIJKE AFSPRAKEN

Overwijk Jachtbemiddeling maakt het kopen van een boot een moeiteloos proces. Wij zijn er niet alleen voor de verkoper, maar ook voor u als koper. Wij brengen de partijen bij elkaar en zorgen voor een soepele overeenkomst met heldere afspraken, waarbij iedereen tevreden is.

“We zijn er niet alleen voor de verkoper maar bemiddelen ook voor u als koper.”

Hieronder wordt het traject van de aankoop van een boot inzichtelijk gemaakt.

HET AANKOOPTRAJECT

1. BOD UITBRENGEN→

Als u verliefd bent geworden op een boot en klaar bent om een bod uit te brengen, kunt u dit doen bij onze makelaar. Wees zeker van uw keuze en overweeg eventuele voorbehouden, zoals een aankoopkeuring of proefvaart. Houd er rekening mee dat de prijzen vraagprijzen zijn en dat onderhandelingen mogelijk zijn, maar respectvol dienen te gebeuren.
Een laag bod doen heeft dus geen zin en is ook niet handig. Het zou een belediging voor de verkoper kunnen zijn en u zet uzelf daarmee misschien al buitenspel. Vraag onze makelaar daarom vooraf hoeveel rek er mogelijk in de prijs zit en doe daarna een reëel bod om het contact plezierig en vruchtbaar te houden!

2. ONDERHANDELINGEN

Na uw bod starten de onderhandelingen. Onze makelaar zal een bemiddelende rol spelen en ervoor zorgen dat het proces plezierig en open verloopt, zodat beide partijen tevreden zijn en de koop snel gesloten kan worden.

3. KOOPOVEREENKOMST

Zodra er overeenstemming is bereikt, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Ook hierbij zal onze makelaar een actieve rol spelen om ervoor te zorgen dat alles correct wordt afgehandeld.

4. AANKOOPKEURING

Hoewel wij elke boot grondig inspecteren, raden we aan om een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren door een gecertificeerd expert. Dit geeft u zekerheid over de staat van de boot en eventuele reparaties die nodig zijn.
Alle informatie is te vinden op de website van de HISWA-experts hier en die van de EMCI hier.

5. PROEFVAART

De proefvaart is een essentieel onderdeel van het aankoopproces. Dit biedt u de gelegenheid om het schip te ervaren en te controleren of het aan uw verwachtingen voldoet. Als het schip niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u vrijblijvend afzien van de aankoop.

6. OVERDRACHT

Na een succesvolle keuring en proefvaart is het tijd voor de overdracht. Onze makelaar zal u begeleiden bij alle administratieve zaken en ervoor zorgen dat de overdracht soepel verloopt.

NAZORG EN ONDERSTEUNING

Bij Overwijk Jachtbemiddeling eindigt onze service niet bij de aankoop. We zijn er ook na de verkoop voor u. U kunt altijd bij ons terecht met vragen of als u hulp nodig heeft bij zaken zoals ligplaatsen, winterstalling of verzekeringen. We streven ernaar om uw hele ervaring met ons zo aangenaam mogelijk te maken.