Gastenboek

Plaats een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
 
Velden met * zijn verplicht.
Uw e-mail adres wordt niet getoond in uw bericht.
Het is mogelijk dat uw bericht pas wordt getoond na een controle van ons.
We behouden het recht om berichten te bewerken of te verwijderen.
139 berichten.
 Gemiddelde waardering: 5,00 van 5 (7 stemmen)
C. Creighton uit Dalrymple Heights, Qld, Australia schreef op 12 juli 2019:
Homme assisted me in selecting the right boat for canal cruising. Several magic years and much cruising and biking later personal circumstances necessitated a rapid sale of De Fuke. Homme readily accepted the challenge. Homme a great friend and professional boat broker well understanding the needs of those of us from other countries seeking to enjoy the waterways of Europe.

Prof Colin Creighton [Australian Medal]
... Wissel deze metabox.
Henk van Leeuwen schreef op 4 mei 2019:
Aankoop Molenmaker en Mantelkruiser,

Na een een goed driekwart jaar zoeken vonden wij ons droomschip bij jou op de website. Wij kende elkaar van een vorige bezichtiging van een andere boot, dus wisten wij, dat de foto’s op jouw site recent zijn en het schip ook in werkelijkheid er zo uitziet.

Biij andere makelaars waren het op de de website dikwijls mooie foto’s, maar daar aangekomen was het meestal heel teleurstellend. Op 28 februari kwam de Molenmaker & Mantelkruiser bij jou in de verkoop en op 2 maart hadden wij dit schip gekocht o.v.b. keuring.

Dit is allemaal voorspoedig verlopen mede dankzij jou, ook om voor ons wat dingen te regelen, aangezien wij toch wat verder weg wonen.

Wij varen nu nog in Friesland maar 8 mei gaan wij de “Sirius” over varen naar Zaandam. Hartelijk dank voor je adviezen en wellicht tot een volgende keer, maar dat zal wel een verkoop worden gezien mijn leeftijd.
... Wissel deze metabox.
Bob Visser uit Lemmer schreef op 9 april 2019:
Rob 900 verkocht naar volle tevredenheid.

Na een nogal vervelende en demotiverende ervaring met een zeer grote makelaar in Friesland in contact gekomen met Overwijk Jachtbemiddeling. Direct een heel goed, open en eerlijk contact met Homme. Was snel om het schip te bezichtigen en gaf duidelijke instructies over de presentatie. Duidelijk verwachtingspatroon neergezet, ook over de vraagprijs. Homme kende het type schip goed en wist waar hij over sprak. Ook de tarieven voor bemiddeling steken gunstig af tegenover andere makelaardijen. Mooie fotoreportage gemaakt en al snel de eerste kijker. Schip in de overdekte winterstalling en zeer tegen mijn verwachting in redelijk snel verkocht. Uiteraard definitief na te water laten en proefvaart. Ook naar de kopers toe is Homme zeer open en duidelijk. Prima ervaring! Zeer waarschijnlijk mijn laatste boot anders zou ik nog best weer zaken willen doen met Homme Overwijk.
... Wissel deze metabox.
Dr. A.C.M. Vervest uit IJlst schreef op 18 maart 2019:
Chapeau! Verkoop IJlstervlet.

Wegens omstandigheden moest ik besluiten mijn IJLSTERVLET te verkopen.

De reputatie van Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling was hem al voorgegaan en ik nam contact met hem op.

Het eerste contact met Homme was prettig, informeel met tevens gepaste zakenlijkheid en reële instelling.

Mijn schip heeft hij uitgebreid, systematisch bekeken en beoordeeld. Hij vond het schip erg mooi, zeer goed onderhouden en passend bij het soort schepen die hij wil verkopen; schepen met kwaliteit. En zo heb ik ('mocht ik’) Homme de opdracht geven voor het verkooptraject.

Homme maakte een gedetailleerde schriftelijke rapportage van het schip en er volgde een foto sessie. Deze gegevens werden op zijn website gepubliceerd. Er volgden diverse bezichtigingen door potentiële kopers. Bij deze bezichtigingen toonde Homme de benodigde regie en eerlijk advies. Ook indien dit inhield om te besluiten niet te willen verkopen! Het heeft niet lang geduurd totdat het schip werd verkocht.

Dat deze verkoop is doorgegaan heeft zeker te maken met de eerlijke gegevensverstrekking, correcte inschatting van de kwaliteit van het schip en de oprechte zienswijze van Homme; geen verborgen agenda’s aanwezig!

Van de nieuwe eigenaar vernam ik eveneens signalen van een "tevreden gevoel”.

Chapeau voor Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling!
... Wissel deze metabox.
Karin Westers uit Groningen schreef op 10 november 2018:
Homme,

Bedankt voor de uitstekende bemiddeling bij de verkoop van het skutsje.

In korte tijd heb je met jouw netwerk zoveel belangstelling weten te genereren, dat de verkoop zeer snel is gegaan.

Bedankt hiervoor
... Wissel deze metabox.
Richard en Tien schreef op 19 september 2018:
Aankoop Pikmeer 1100.

In 2004 zochten wij vervanging van onze zeilboot en ook toen stond Pikmeer op ons verlanglijstje. We vonden ze zó ontzettend mooi. Vooral de modellen van dan 5 à 10 jaar oud deden onze ogen stralen. Uiteindelijk vonden wij het toen meer een schip voor mensen van middelbare leeftijd (wat wij nog niet waren). En dus kochten we wat anders 😉

Zomer 2017 besluiten we dat we toe zijn aan een Pikmeer. Bouwjaar, type en budget worden vastgesteld. 11 maanden, een uitgebreid informatief gesprek bij de werf en 8 bezichtigingen later is het zondag 1 juli en gaan wij op pad voor bezichtiging nummer 9; een Pikmeer 1100 die bij Homme te koop ligt. Volgens ons wensenlijstje is deze: 1. Te nieuw 2. Boven budget 3. Een halve meter langer dan de maximale lengte die we hadden bedacht. 4. Ons favoriete model. Een Facebook-album met 145 foto’s heeft ons al veel zinvolle informatie verstrekt. Het is het 1e schrille contrast met een bezichtiging 2 weken eerder, waar 18 foto’s ons moesten overtuigen om vooral te komen kijken. Die 18 foto’s waren veelbelovend. De teleurstelling ter plaatse des te groter, want de prijs stond in geen verhouding tot de staat van onderhoud.

Zondag 1 juli dus. Vanwege het onverwacht overlijden van een oud Alpe d’HuZes teamlid, waren we bepaald niet in de stemming voor een standaard gladde makelaar die met weinig kennis jouw logische vragen niet kan beantwoorden. Maar de afspraak stond en onze inschatting was dat de Pikmeer snel verkocht zou zijn. Dus toch maar gaan en maar zien.

En dan tref je Homme. Die had geen idee van onze “state of mind”, maar dat maakte eigenlijk niet uit. Wij zagen een eerlijk schip voor een realistische prijs. Homme zag twee serieuze geïnteresseerden die wisten waar ze moesten kijken. Homme liet ons in alle rust begaan. Gaf aanvullend nuttige informatie en bleek een prettig persoon om mee van gedachten te wisselen.

Lang verhaal kort: diezelfde middag was er overeenstemming over de transactie. Wij hadden ons absolute droomschip gekocht! Op vrijdag de 13e (why not) voeren wij Tissum over van Heerenveen naar Uitwellingerga en nu (2 maanden en 40 vaaruren later) kunnen wij tevreden terugkijken op deze aankoop. Tissum ècht, voor ons!

Wij hebben prettige herinneringen aan het korte, maar efficiënte contact met Homme.
... Wissel deze metabox.
Arie Verkerk schreef op 15 september 2018:
Homme, vanmorgen bespraken we dat het ongeveer 10 jaar geleden is dat je mij een Otterkruiser verkocht. Vandaag heb je de foto's van mijn Aquanaut Drifter 1300 CS, bouwjaar 2015 gemaakt die ik op grond van die ervaring toen, nu vol vertrouwen bij je in de bemiddeling geef. Succes met je werk!
... Wissel deze metabox.
Michiel ten Pas schreef op 13 juli 2018:
Aankoop Ariadne 950OK

Wij hebben met de familie een Ariadne 950OK gekocht bij Homme. Al vanaf het eerste telefonische contact hadden we al een heel goed gevoel bij Overwijk Jachtbemiddeling. Homme neemt alle tijd en beantwoord al je vragen. Als hij een vraag niet wist ging hij er direct achteraan. Ook de bezichtiging en proefvaart verliepen naar volle tevredenheid. Je merkt dat Homme plezier heeft in zijn werk en enkel boten verkoopt waar hij voor 100% achterstaat. Wij kunnen Overwijk Jachtbemiddeling dan ook aan een ieder aanraden die op zoek is naar een degelijke boot/schip. Homme, we hebben het het al gezegd maar bij deze nogmaals. BEDANKT!!
... Wissel deze metabox.
Herman Slottje schreef op 6 april 2018:
Onze Drentsche Kotter verkocht

Vandaag is onze Drentsche Kotter geleverd aan de nieuwe eigenaar.
Homme Overwijk heeft weer uitstekend werk geleverd. Vanaf de aanbieding van ons schip t/m de uiteindelijke verkoop en aflevering is alles vloeiend verlopen, dankzij zijn deskundigheid en vakmanschap. Homme bedankt en bij een eventuele verkoop in de toekomst zullen wij graag weer gebruik maken van je diensten.

Vriendelijke groeten van Herman en Angelique
... Wissel deze metabox.
sophie breukink schreef op 1 april 2018:
Beste Homme,

Graag hadden we weer, net zoals 15 jaar geleden, een schip bij je gekocht. Je bent een uitstekende scheepsmakelaar en mijn ervaring van de laatste maanden is dat ik dat niet kan zeggen van iedereen die zich ervoor uitgeeft. Je plezierige wijze van omgang met ons en je deskundige blik op de botenmarkt zijn voor ons belangrijk. Bij een van de bezichtigingen heb je ons hondje gered uit het ijswater, waarvoor we je ook heel dankbaar zijn.
Helaas had je niet wat we zochten. Wel mooie stalen jachten maar ik had toch liever polyester. Bovendien hadden we een beperkt budget, we zijn op leeftijd en voor die paar jaar...
We hebben een boot gekocht in Zeeland, die de goedkeuring van Homme heeft gekregen en dat zegt meer dan 100 advertenties of aanbevelingen van anderen.

Beste Homme, altijd welkom en of in utrecht of in zuid frankrijk, wie weet, tot ziens.
... Wissel deze metabox.
Jan Aart en Wilma ’t Hooft schreef op 23 maart 2018:
Als beginnend schipper voel ik mij nog een groentje in de watersportwereld. Op zoek naar een passend schip was “vertrouwen” in de mensen die ik tegenkwam voor mij van groot belang. In mijn contacten met Homme was dat wat ik vanaf het begin ervoer. Gekoppeld aan zijn enorme vakkennis en samenwerkend vanuit gedeelde waarden hadden en hebben wij een goed contact.
En zo staat ons eerste vaarseizoen voor de deur. We zien uit naar de vrijheid op het water en het verkennen van mogelijkheden om “BootCoaching” in de markt te zetten.

Jan Aart en Wilma ’t Hooft
... Wissel deze metabox.
Wimmi Hardeman en Onno Schilstra schreef op 26 februari 2018:
Glanzend Berenjong

We hebben Homme slechts eenmaal ontmoet, bij de bezichtiging van een boot (die we uiteindelijk niet hebben gekocht), maar we zullen hem nooit vergeten!

De informatie die hij over het schip gaf was volkomen transparant en ook nadat we hem gemeld hadden dat we het schip niet zouden kopen, kregen we nog vele adviezen! Zelfs toen we een ander schip hadden gekocht, bij een andere makelaar, kregen we nog tips waar we op moesten letten bij de koop.

Tijdens de bezichtiging had Homme ons verteld dat zijn naam 'Glanzend Berenjong' betekent. Ons nieuwe schip zal de naam 'Berenjong' krijgen.
We zullen de oude naam van het schip op een houten plankje schrijven, dat altijd op het schip moet blijven. Zodoende brengt de naamsverandering geen ongeluk, zoals het bijgeloof wil. Ook dit was een advies van Homme.
Homme, we wensen je alle goeds!

Wimmi Hardeman en Onno Schilstra
... Wissel deze metabox.
Carol Cavit schreef op 22 juni 2015:
Just do it!
Who would buy a boat unseen from the other side of the world?? Trusting Homme's judgement, guidance and integrity, we did just that.
We arrived from NZ to our sparkling Babro - she really is a beauty, even better than we could have imagined - and we couldn't be more delighted.

Homme's knowledge of boats is impressive and his website presentation is superb, with excellent photos and specs covering every imaginable detail. Any queries we had were answered immediately and very clearly.

After our arrival Homme went far beyond the call of duty to assist us in every way possible. Always professional, but also such a friendly guy to spend time with, we have no hesitation in highly recommending Homme Overwijk.

We are sincerely grateful for your help and guidance Homme as well as to the previous owner who took such great care of the boat.

Carol & Beni
... Wissel deze metabox.
Herman Tausch schreef op 13 april 2015:
WARM AANBEVOLEN
Een vriend van ons had zijn boot verkocht via Overwijk Jachtbemiddeling. Zijn ervaring met de handelswijze van Homme Overwijk was zeer positief en hij adviseerde ons, bij eventuele verkoop, contact met Homme Overwijk op te nemen. Mond op mond-reclame is toch het beste. Na het moeilijke besluit om onze boot te gaan verkopen i.v.m. de combinatie onderhoud en leeftijd hebben we Homme ingeschakeld.
De eerste ontmoeting van ons met Homme klikte en was positief, we werden goed geïnformeerd en geadviseerd. Een voordeel vonden wij dat de boot in onze thuishaven en winterberging kon blijven liggen zodat ons dierbaar bezit door ons zelf schoon gehouden kon worden en eventueel er mee konden varen. Van dat laatste is niets meer gekomen, drie en halve maand na opdracht van verkoop is de boot vanuit de winterberging verkocht. We zijn zeer tevreden van de wijze waarop Homme de zaak heeft behandeld. De communicatie in de verkooptijd was voortreffelijk. De laatste afwerking is snel en correct afgehandeld.
WARM AANBEVOLEN.
... Wissel deze metabox.
Een goed gevoel
Toevallig kwam ik op deze site omdat ik - ter voorbereiding op de koop van een volgende boot - wat informatie over osmose zocht en ik hierover een zeer informatief artikel aantrof. Een berichtje aan Homme resulteerde in een zeer leuke mail-wisseling waarin ik niet alleen de gewenste informatie over osmose kreeg, maar tevens ongevraagd en geheel vrijblijvend informatie en tips over boten en de aanschaf hiervan in het algemeen. Homme voelt de mensen goed aan en weet zich in te leven, lof hiervoor! Let wel, ik heb nog nooit zaken met Homme gedaan (misschien komt dit nog) en heb geen enkel belang bij het plaatsen van deze post, maar het gevoel dat Homme geeft is goed.
... Wissel deze metabox.
Mike Banbury ( m.banbury1@btopenworld.com ) schreef op 23 december 2014:
Blue Steel is safely moored in Paris at her winter moorings and looks very smart in her new painted condition.

Blue Steel in Paris
On behalf of all the shareholders I am emailing you to say thank you again for all your technical help and expertise in finding us the right people at the right price to carry out our work.

Personally I thank you for the cheerful and very friendly help you gave me and on behalf of us all we wish you and your family a very happy Christmas.
May 2015 be a good and successful year for you and yours.
... Wissel deze metabox.
A van der Padt schreef op 14 juli 2014:
agder 840 ok

Beste Homme,

Ik kan je bij deze vol enthousiasme vertellen dat de Oriana een heel fijn schip is en zich kranig heeft gedragen tijdens de grote tocht van friesland naar de biesbosch. Arie en zijn broer waren vol lof over de prestaties en het leefgemak die de Oriana biedt. Nogmaals hartelijk dank voor je bijzonder prettige manier van omgang en totale vakkennis.We kijken met genoegen terug naar onze momenten in friesland en de Oriana vaart daar zeker t.z.t. nog eens rond.

Met vriendelijke groet,Arie en Sylvia van der Padt-Klaus
... Wissel deze metabox.
Onno Reitsma schreef op 9 juli 2014:
3x = scheepsrecht
Dag Homme,
Is dit nou een hattrick of gewoon scheepsrecht? Hoe dan ook, voor de derde keer heb je onze boot verkocht. Nee, niet drie maal dezelfde boot, maar drie verschillende, opeenvolgende schepen. In 2007 ging het om onze cabin-cruiser Grietje-moi, een prachtige Fisker Zeevaer die nog steeds voorbijkomt in jouw presentatie op je website. Jij hielp Grietje-moi aan een blije nieuwe eigenaar terwijl wij aan de andere kant van de wereld op het P&O-cruiseship Oriana zaten. Dat is nog eens relaxed je boot verkopen!
Ons volgende schip was een Pikmeer 9.50 waarmee we wat langer weg konden blijven dan met de weekendboot die Grietje-moi was. Dat langer wegblijven klopte wel, maar toch pasten we niet zo goed bij elkaar, die Pikmeer en wij. Een heleboel staal en niet speels genoeg, vonden wij. Maar onze opvolger, die een jaar later door jouw bemiddeling werd gevonden, is er nog steeds blij mee, zo hoorden wij onlangs.
In 2009 kochten wij een Agder 8.40 OK, een stevig gemotoriseerde polyester boot die we vernoemden naar het P&O-cruiseship Oriana. Een handzame Noorse spitsgatter met een heerlijke rondzit in de grote open kuip. Een boot die ook wel vooruit wilde: met zijn 140 paardekrachten tornde hij probleemloos op tegen de stevige stroom in de IJssel tussen Zwolle en Arnhem. Maar aan alles komt een eind, ook aan een varend leven. Na even slikken bij het horen van de door jou voorgestelde vraagprijs voor de boot was het een positieve ervaring dat die prijs slechts een paar weken later ook goed haalbaar bleek. Na een pittige proefvaart op de speedbaan van het Sneekermeer had de Oriana een nieuwe eigenaar die haar nu meeneemt naar de Biesbosch. Tussen opdracht en realisatie zat nog niet eens een maand, een knappe prestatie. Homme, onze oprechte complimenten, 3 x = scheepsrecht!

Onno Reitsma
... Wissel deze metabox.
Herbert en Diane schreef op 25 juni 2014:
Koop Proficiat 1120 GL
Beste Homme,
Onze speurtocht naar een voor ons passend schip vonden we door de bemiddeling van jouw sympathieke zeer klantvriendelijke onderhandeling. Mede door jouw vakkundige ervaring vonden wij precies wat wij zochten, een bijna niet van nieuw te onderscheiden schip met alles overeenkomstig onze wensen. De gehele transactie kon voor ons binnen een beperkte tijdsspanne worden voltooid zodat wij vrij snel over onze nieuwe aanwinst konden beschikken. Rest ons nog menige jaren in de toekomst van dit prachtige schip te genieten. Homme, een Grote Pluim waard en aan te bevelen voor elke potentiele koper.
Met dank van Herbert en Diane
... Wissel deze metabox.
Thomas schreef op 27 mei 2014:
complimenten
Dag Homme,
Complimenten hoe jij je bedrijf runt en dicht bij jezelf blijft!
... Wissel deze metabox.