Gastenboek

Plaats een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
 
Velden met * zijn verplicht.
Uw e-mail adres wordt niet getoond in uw bericht.
Het is mogelijk dat uw bericht pas wordt getoond na een controle van ons.
We behouden het recht om berichten te bewerken of te verwijderen.
145 berichten.
145 berichten.
 Gemiddelde waardering: 5,00 van de 5 (13 stemmen)
Fam. Baas heeft geschreven op 20 september 2021
Voor de verkoop van onze Excellent oriënteerden wij ons bij een paar makelaars. Uiteindelijk besloten wij Homme Overwijk opdracht te geven de verkoop ter hand te nemen. Onderscheidend voor ons waren Homme's voortvarende aanpak, adviezen en het zich consequent houden aan de gemaakte afspraken. De uitgebreide en waarheidsgetrouwe fotopresentatie trok al snel de aandacht van potentiële kopers. In het verkoopproces blijft Homme rustig, eerlijk en transparant. Voor verkopers, en naar ons is gebleken potentiële kopers, erg prettig. Diverse aanbiedingen volgden. Binnen 14 dagen wisselde onze prachtige Excellent van eigenaar. Een Top prestatie van Homme Overwijk!
... Wissel deze metabox.
Tjitte en Janny Brouwer uit Heerenveen heeft geschreven op 9 november 2020
Beste Homme, hier dan even een berichtje van Brouwers. "Better let as net".

Het eerste contact was al prima, toen was het nog een globale taxatie. Maar werd
ook heel serieus door jou aangepakt. Enige tijd later hebben we besloten om de Wexalia toch te koop aan te bieden. We hoefden er niet lang over na te denken
wie we daarvoor zouden benaderen. Na een zeer uitgebreide taxatie werd de datum voor de fotosessie vastgesteld. Deze was ook mooi en zeer uitgebreid!
Al redelijk snel de eerste bezichtiging, toen was het even rustig. Maar de volgende aspirant kopers dienden zich aan, wat een daverend succes bleek.
Je was helder over de gang van zaken en dat is heel fijn, dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. De verdere afwikkeling onder jou leiding was ook heel aangenaam. We hebben zeer enthousiaste luitjes getroffen en dat zijn ze nog steeds!
Ze zijn zo blij met de ex Wexalia en dat is voor ons ook een goed gevoel. Homme succes verder met alles wat je aanpakt en de groetjes van Tjitte en Janny Brouwer.
... Wissel deze metabox.
Jacob en Frederieke Blom uit Harlingen heeft geschreven op 28 oktober 2020
Tijdens het verkoopproces van onze Dragonfly trimaran kwam bij Overwijk een Drammer 935 in verkoop. Dit type boot stond als nr. 1 op onze shortlist voor een opvolger van onze trimaran. Een boot geschikt om de Wadden te bevaren, maar ook het, voor ons, nieuwe binnenwater. Homme heeft ons perfect geholpen door de aankoop van de Drammer mogelijk te maken terwijl de verkoop van de trimaran nog net niet was afgerond. Niet alleen voor ons een perfecte deal, maar ook voor de verkopende partij. Volgens ons de belangrijkste taak van een bemiddelaar: zorgen dat alle partijen tevreden zijn!
... Wissel deze metabox.
Herman Slottje uit Grou heeft geschreven op 19 oktober 2020
Voor de 2e keer heeft Homme een schip voor ons verkocht.
Net zoals de eerste keer weer een professionele aanpak, taxatie en presentatie.
Op korte termijn vond Homme de juiste koper en alles was na een proefvaart snel afgewikkeld. Homme chapeau voor je wederom voortreffelijk vakmanschap.
Wij wensen de nieuwe eigenaren een behouden vaart en veel plezier met dit fantastische schip.
Beheerdersantwoord van: overwijkjb
Bedankt voor de complimenten Herman. Fijn dat jullie zo tevreden zijn!
... Wissel deze metabox.
John and Mary Adler heeft geschreven op 12 mei 2020
Hello Homme, I would like to take this opportunity in thanking very sincerely for all the help you gave us in selling our boat.
Living in Australia and buying, enjoying and then selling our boat after years of fun and enjoyment in Europe, was made so much easier knowing that your knowledge and advice was always available to us.
Homme, thank you for firstly finding our boat and helping us with the steps to purchase it, and now guiding us to a very satisfactory sale.
We have no hesitation in recommending you and your service, especially to any non Dutch speakers.
Beheerdersantwoord van: overwijkjb
Hello John and Mary,
Thank you for your wonderful message. It was very nice to work with you and to guide you in purchasing the Doerak. The recent sale was also completely satisfactory. Thank you for the confidence you gave me.
Regards,
Homme
... Wissel deze metabox.
Henk Kastelein uit Waddinxveen heeft geschreven op 21 oktober 2019
Na contact te hebben gehad over een Klaasenvlet welk verkocht was voor mijn neus is het contact gebleven. Medio april 2019 onze Kompier kruiser naar Homme gevaren. Homme had toe een zware blessure maar met hulp van zijn vrouw en een tweetal stokken kon hij de boot van binnen zien. Fraaie foto reportage.door Homme gemaakt. Begin mei 2019 begonnen met de verkoop. Eind september een bericht dat de boot was verkocht aan mensen uit Hongarije. Alles perfect afgehandeld zelfs nadat de boot was opgehaald en onderweg is naar Hongarije. Overwijk heeft de courtage dubbel en dwars verdiend..
... Wissel deze metabox.
C. Creighton uit Dalrymple Heights, Qld, Australia heeft geschreven op 12 juli 2019
Homme assisted me in selecting the right boat for canal cruising. Several magic years and much cruising and biking later personal circumstances necessitated a rapid sale of De Fuke. Homme readily accepted the challenge. Homme a great friend and professional boat broker well understanding the needs of those of us from other countries seeking to enjoy the waterways of Europe.

Prof Colin Creighton [Australian Medal]
... Wissel deze metabox.
Henk van Leeuwen heeft geschreven op 4 mei 2019
Aankoop Molenmaker en Mantelkruiser,

Na een een goed driekwart jaar zoeken vonden wij ons droomschip bij jou op de website. Wij kende elkaar van een vorige bezichtiging van een andere boot, dus wisten wij, dat de foto’s op jouw site recent zijn en het schip ook in werkelijkheid er zo uitziet.

Biij andere makelaars waren het op de de website dikwijls mooie foto’s, maar daar aangekomen was het meestal heel teleurstellend. Op 28 februari kwam de Molenmaker & Mantelkruiser bij jou in de verkoop en op 2 maart hadden wij dit schip gekocht o.v.b. keuring.

Dit is allemaal voorspoedig verlopen mede dankzij jou, ook om voor ons wat dingen te regelen, aangezien wij toch wat verder weg wonen.

Wij varen nu nog in Friesland maar 8 mei gaan wij de “Sirius” over varen naar Zaandam. Hartelijk dank voor je adviezen en wellicht tot een volgende keer, maar dat zal wel een verkoop worden gezien mijn leeftijd.
... Wissel deze metabox.
Bob Visser uit Lemmer heeft geschreven op 9 april 2019
Rob 900 verkocht naar volle tevredenheid.

Na een nogal vervelende en demotiverende ervaring met een zeer grote makelaar in Friesland in contact gekomen met Overwijk Jachtbemiddeling. Direct een heel goed, open en eerlijk contact met Homme. Was snel om het schip te bezichtigen en gaf duidelijke instructies over de presentatie. Duidelijk verwachtingspatroon neergezet, ook over de vraagprijs. Homme kende het type schip goed en wist waar hij over sprak. Ook de tarieven voor bemiddeling steken gunstig af tegenover andere makelaardijen. Mooie fotoreportage gemaakt en al snel de eerste kijker. Schip in de overdekte winterstalling en zeer tegen mijn verwachting in redelijk snel verkocht. Uiteraard definitief na te water laten en proefvaart. Ook naar de kopers toe is Homme zeer open en duidelijk. Prima ervaring! Zeer waarschijnlijk mijn laatste boot anders zou ik nog best weer zaken willen doen met Homme Overwijk.
... Wissel deze metabox.
Dr. A.C.M. Vervest uit IJlst heeft geschreven op 18 maart 2019
Chapeau! Verkoop IJlstervlet.

Wegens omstandigheden moest ik besluiten mijn IJLSTERVLET te verkopen.

De reputatie van Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling was hem al voorgegaan en ik nam contact met hem op.

Het eerste contact met Homme was prettig, informeel met tevens gepaste zakenlijkheid en reële instelling.

Mijn schip heeft hij uitgebreid, systematisch bekeken en beoordeeld. Hij vond het schip erg mooi, zeer goed onderhouden en passend bij het soort schepen die hij wil verkopen; schepen met kwaliteit. En zo heb ik ('mocht ik’) Homme de opdracht geven voor het verkooptraject.

Homme maakte een gedetailleerde schriftelijke rapportage van het schip en er volgde een foto sessie. Deze gegevens werden op zijn website gepubliceerd. Er volgden diverse bezichtigingen door potentiële kopers. Bij deze bezichtigingen toonde Homme de benodigde regie en eerlijk advies. Ook indien dit inhield om te besluiten niet te willen verkopen! Het heeft niet lang geduurd totdat het schip werd verkocht.

Dat deze verkoop is doorgegaan heeft zeker te maken met de eerlijke gegevensverstrekking, correcte inschatting van de kwaliteit van het schip en de oprechte zienswijze van Homme; geen verborgen agenda’s aanwezig!

Van de nieuwe eigenaar vernam ik eveneens signalen van een "tevreden gevoel”.

Chapeau voor Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling!
... Wissel deze metabox.
Karin Westers uit Groningen heeft geschreven op 10 november 2018
Homme,

Bedankt voor de uitstekende bemiddeling bij de verkoop van het skutsje.

In korte tijd heb je met jouw netwerk zoveel belangstelling weten te genereren, dat de verkoop zeer snel is gegaan.

Bedankt hiervoor
... Wissel deze metabox.
Richard en Tien heeft geschreven op 19 september 2018
Aankoop Pikmeer 1100.

In 2004 zochten wij vervanging van onze zeilboot en ook toen stond Pikmeer op ons verlanglijstje. We vonden ze zó ontzettend mooi. Vooral de modellen van dan 5 à 10 jaar oud deden onze ogen stralen. Uiteindelijk vonden wij het toen meer een schip voor mensen van middelbare leeftijd (wat wij nog niet waren). En dus kochten we wat anders 😉

Zomer 2017 besluiten we dat we toe zijn aan een Pikmeer. Bouwjaar, type en budget worden vastgesteld. 11 maanden, een uitgebreid informatief gesprek bij de werf en 8 bezichtigingen later is het zondag 1 juli en gaan wij op pad voor bezichtiging nummer 9; een Pikmeer 1100 die bij Homme te koop ligt. Volgens ons wensenlijstje is deze: 1. Te nieuw 2. Boven budget 3. Een halve meter langer dan de maximale lengte die we hadden bedacht. 4. Ons favoriete model. Een Facebook-album met 145 foto’s heeft ons al veel zinvolle informatie verstrekt. Het is het 1e schrille contrast met een bezichtiging 2 weken eerder, waar 18 foto’s ons moesten overtuigen om vooral te komen kijken. Die 18 foto’s waren veelbelovend. De teleurstelling ter plaatse des te groter, want de prijs stond in geen verhouding tot de staat van onderhoud.

Zondag 1 juli dus. Vanwege het onverwacht overlijden van een oud Alpe d’HuZes teamlid, waren we bepaald niet in de stemming voor een standaard gladde makelaar die met weinig kennis jouw logische vragen niet kan beantwoorden. Maar de afspraak stond en onze inschatting was dat de Pikmeer snel verkocht zou zijn. Dus toch maar gaan en maar zien.

En dan tref je Homme. Die had geen idee van onze “state of mind”, maar dat maakte eigenlijk niet uit. Wij zagen een eerlijk schip voor een realistische prijs. Homme zag twee serieuze geïnteresseerden die wisten waar ze moesten kijken. Homme liet ons in alle rust begaan. Gaf aanvullend nuttige informatie en bleek een prettig persoon om mee van gedachten te wisselen.

Lang verhaal kort: diezelfde middag was er overeenstemming over de transactie. Wij hadden ons absolute droomschip gekocht! Op vrijdag de 13e (why not) voeren wij Tissum over van Heerenveen naar Uitwellingerga en nu (2 maanden en 40 vaaruren later) kunnen wij tevreden terugkijken op deze aankoop. Tissum ècht, voor ons!

Wij hebben prettige herinneringen aan het korte, maar efficiënte contact met Homme.
... Wissel deze metabox.
Arie Verkerk heeft geschreven op 15 september 2018
Homme, vanmorgen bespraken we dat het ongeveer 10 jaar geleden is dat je mij een Otterkruiser verkocht. Vandaag heb je de foto's van mijn Aquanaut Drifter 1300 CS, bouwjaar 2015 gemaakt die ik op grond van die ervaring toen, nu vol vertrouwen bij je in de bemiddeling geef. Succes met je werk!
... Wissel deze metabox.
Michiel ten Pas heeft geschreven op 13 juli 2018
Aankoop Ariadne 950OK

Wij hebben met de familie een Ariadne 950OK gekocht bij Homme. Al vanaf het eerste telefonische contact hadden we al een heel goed gevoel bij Overwijk Jachtbemiddeling. Homme neemt alle tijd en beantwoord al je vragen. Als hij een vraag niet wist ging hij er direct achteraan. Ook de bezichtiging en proefvaart verliepen naar volle tevredenheid. Je merkt dat Homme plezier heeft in zijn werk en enkel boten verkoopt waar hij voor 100% achterstaat. Wij kunnen Overwijk Jachtbemiddeling dan ook aan een ieder aanraden die op zoek is naar een degelijke boot/schip. Homme, we hebben het het al gezegd maar bij deze nogmaals. BEDANKT!!
... Wissel deze metabox.
Herman Slottje heeft geschreven op 6 april 2018
Onze Drentsche Kotter verkocht

Vandaag is onze Drentsche Kotter geleverd aan de nieuwe eigenaar.
Homme Overwijk heeft weer uitstekend werk geleverd. Vanaf de aanbieding van ons schip t/m de uiteindelijke verkoop en aflevering is alles vloeiend verlopen, dankzij zijn deskundigheid en vakmanschap. Homme bedankt en bij een eventuele verkoop in de toekomst zullen wij graag weer gebruik maken van je diensten.

Vriendelijke groeten van Herman en Angelique
... Wissel deze metabox.
sophie breukink heeft geschreven op 1 april 2018
Beste Homme,

Graag hadden we weer, net zoals 15 jaar geleden, een schip bij je gekocht. Je bent een uitstekende scheepsmakelaar en mijn ervaring van de laatste maanden is dat ik dat niet kan zeggen van iedereen die zich ervoor uitgeeft. Je plezierige wijze van omgang met ons en je deskundige blik op de botenmarkt zijn voor ons belangrijk. Bij een van de bezichtigingen heb je ons hondje gered uit het ijswater, waarvoor we je ook heel dankbaar zijn.
Helaas had je niet wat we zochten. Wel mooie stalen jachten maar ik had toch liever polyester. Bovendien hadden we een beperkt budget, we zijn op leeftijd en voor die paar jaar...
We hebben een boot gekocht in Zeeland, die de goedkeuring van Homme heeft gekregen en dat zegt meer dan 100 advertenties of aanbevelingen van anderen.

Beste Homme, altijd welkom en of in utrecht of in zuid frankrijk, wie weet, tot ziens.
... Wissel deze metabox.
Jan Aart en Wilma ’t Hooft heeft geschreven op 23 maart 2018
Als beginnend schipper voel ik mij nog een groentje in de watersportwereld. Op zoek naar een passend schip was “vertrouwen” in de mensen die ik tegenkwam voor mij van groot belang. In mijn contacten met Homme was dat wat ik vanaf het begin ervoer. Gekoppeld aan zijn enorme vakkennis en samenwerkend vanuit gedeelde waarden hadden en hebben wij een goed contact.
En zo staat ons eerste vaarseizoen voor de deur. We zien uit naar de vrijheid op het water en het verkennen van mogelijkheden om “BootCoaching” in de markt te zetten.

Jan Aart en Wilma ’t Hooft
... Wissel deze metabox.
Wimmi Hardeman en Onno Schilstra heeft geschreven op 26 februari 2018
Glanzend Berenjong

We hebben Homme slechts eenmaal ontmoet, bij de bezichtiging van een boot (die we uiteindelijk niet hebben gekocht), maar we zullen hem nooit vergeten!

De informatie die hij over het schip gaf was volkomen transparant en ook nadat we hem gemeld hadden dat we het schip niet zouden kopen, kregen we nog vele adviezen! Zelfs toen we een ander schip hadden gekocht, bij een andere makelaar, kregen we nog tips waar we op moesten letten bij de koop.

Tijdens de bezichtiging had Homme ons verteld dat zijn naam 'Glanzend Berenjong' betekent. Ons nieuwe schip zal de naam 'Berenjong' krijgen.
We zullen de oude naam van het schip op een houten plankje schrijven, dat altijd op het schip moet blijven. Zodoende brengt de naamsverandering geen ongeluk, zoals het bijgeloof wil. Ook dit was een advies van Homme.
Homme, we wensen je alle goeds!

Wimmi Hardeman en Onno Schilstra
... Wissel deze metabox.
Carol Cavit heeft geschreven op 22 juni 2015
Just do it!
Who would buy a boat unseen from the other side of the world?? Trusting Homme's judgement, guidance and integrity, we did just that.
We arrived from NZ to our sparkling Babro - she really is a beauty, even better than we could have imagined - and we couldn't be more delighted.

Homme's knowledge of boats is impressive and his website presentation is superb, with excellent photos and specs covering every imaginable detail. Any queries we had were answered immediately and very clearly.

After our arrival Homme went far beyond the call of duty to assist us in every way possible. Always professional, but also such a friendly guy to spend time with, we have no hesitation in highly recommending Homme Overwijk.

We are sincerely grateful for your help and guidance Homme as well as to the previous owner who took such great care of the boat.

Carol & Beni
... Wissel deze metabox.
Herman Tausch heeft geschreven op 13 april 2015
WARM AANBEVOLEN
Een vriend van ons had zijn boot verkocht via Overwijk Jachtbemiddeling. Zijn ervaring met de handelswijze van Homme Overwijk was zeer positief en hij adviseerde ons, bij eventuele verkoop, contact met Homme Overwijk op te nemen. Mond op mond-reclame is toch het beste. Na het moeilijke besluit om onze boot te gaan verkopen i.v.m. de combinatie onderhoud en leeftijd hebben we Homme ingeschakeld.
De eerste ontmoeting van ons met Homme klikte en was positief, we werden goed geïnformeerd en geadviseerd. Een voordeel vonden wij dat de boot in onze thuishaven en winterberging kon blijven liggen zodat ons dierbaar bezit door ons zelf schoon gehouden kon worden en eventueel er mee konden varen. Van dat laatste is niets meer gekomen, drie en halve maand na opdracht van verkoop is de boot vanuit de winterberging verkocht. We zijn zeer tevreden van de wijze waarop Homme de zaak heeft behandeld. De communicatie in de verkooptijd was voortreffelijk. De laatste afwerking is snel en correct afgehandeld.
WARM AANBEVOLEN.
... Wissel deze metabox.