Gastenboek

Lees ons Gastenboek en laat je overtuigen van onze kennis, expertise en service.

We vinden het geweldig om te horen wat onze klanten van Overwijk Jachtbemiddeling vinden. Heb je recentelijk gebruik gemaakt van onze diensten of heb je een ervaring met ons bedrijf die je graag wilt delen? Laat het ons weten door het invullen van onderstaand formulier.
Jouw feedback is ontzettend waardevol voor ons en helpt ons om onze service voortdurend te verbeteren. We streven ernaar om een uitzonderlijke ervaring te bieden aan al onze klanten en jouw mening helpt ons daarbij.

Bedankt voor het nemen van de tijd. We kijken ernaar uit om je feedback te lezen!

GASTENBOEK

Plaats een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
 
Velden met * zijn verplicht.
Uw e-mail adres wordt niet getoond in uw bericht.
Het is mogelijk dat uw bericht pas wordt getoond na een controle van ons.
We behouden het recht om berichten te bewerken of te verwijderen.
155 berichten.
155 berichten.
 Gemiddelde waardering: 5,00 van de 5 (23 stemmen)
Wim en Hanneke uit Zoetermeer schreef op 30 april 2024
Wij zagen een boot liggen en waren meteen verliefd. "Als we dìe toch eens konden kopen".... " Nou, droom lekker verder reageerde ik meteen, die is ver buiten ons bereik". Wat denk je; de week er op kwam de "Zeearend" voorbij op internet met Homme Overwijk als verkopend makelaar. Het eerste contact voelde meteen vertrouwd. Transparant en recht door zee. Na wat heen en weer loven en bieden en een plotseling motorisch probleem bij de proefvaart werden we het toch eens over de prijs. De overdracht ging vervolgens erg soepel waarbij Homme ook nog even kwam buurten. Een goed teken van zijn betrokkenheid.
Maar toen hadden wij plotseling twee boten en dus moest onze vertrouwde "Jutter" in de verkoop. Uiteraard wilden we graag dat Homme ons daarbij zou helpen. Na zijn taxatie kregen we een lijstje met tips over hoe een boot verkoopklaar te maken. Een geweldige fotoreportage was daarna snel gemaakt en was het wachten op de eerste geïnteresseerden. Al met al werd de " Jutter" binnen 6 weken verkocht. Ook bij de verkoop liet Homme zijn professionaliteit meer dan gelden. Alles werd zeer vakkundig en vlot geregeld. Wij kunnen niet anders dan Homme Overwijk zeer aanbevelen als het om aankoop of verkoop van uw boot gaat.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Bedankt voor de lovende woorden Wim en Hanneke. Ons contact was fijn en de boten prachtig. Wat wil je nog meer? Ongetwijfeld zullen we elkaar in Jirnsum of op de Friese Meren ontmoeten. Tot dan!
... Wissel deze metabox.
Onno Frima uit Leusden schreef op 9 november 2022
Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn 95 jaar oude boot. Nadat ik er de laatste jaren veel te weinig in gevaren had, had ik besloten dat het misschien toch beter was om er een nieuwe eigenaar gelukkig mee te maken. Een vriend van me zag me worstelen met het dilemma wel/niet verkopen, en raadde me aan om eens met Homme contact op te nemen. Ik ben deze vriend enorm dankbaar: Homme bleek een zeer sympathiek persoon die mij moeiteloos door het verkoopproces heeft geleid, iets waar ik als een berg tegen opzag. De boot was in een mum van tijd verkocht aan een zeer enthousiaste nieuwe eigenaar. Echt een aanrader die Homme!
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Straks ga ik naast mijn schoenen lopen Onno. Ik ben erg blij dat je zo tevreden bent. Ik heb ervan genoten. Een mooie sleper als de jouwe verkoop ik ook niet iedere dag. En trouwens, onderschat je eigen capaciteiten niet. Met al jouw kennis en ervaring en tomeloze inzet heb je de koper ook bijzonder goed geholpen.
... Wissel deze metabox.
Rients uit boksum schreef op 23 oktober 2022
Wij hebben weer enorm genoten van de aquanaut die jij voor ons hebt gevonden en hopen op weer zo'n mooie zomer.
Watersportgroet uit Boksum
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Hey Rients!
Bedankt voor je leuke bericht. Fijn dat de boot nog steeds zo goed bevalt. We hebben jullie ook regelmatig op het water gezien.
... Wissel deze metabox.
Hans Broekhuizen uit Velp schreef op 23 september 2022
Wij hebben onze boot gekocht en de “oude” boot verkocht via
Homme.
Alles binnen drie weken, dit door de snelle aanpak en reactie van
Homme.
Iemand die recht door zee en duidelijk is.
Vriendelijk in de omgang.
Wij vertellen dit zeker door!
Nogmaals dank Homme !
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Bedankt voor de positieve recensie. Jullie zijn ontzettend leuke klanten!
... Wissel deze metabox.
Ans en Jan Willemsen uit Zutphen schreef op 10 september 2022
Wij zijn door Homme zeer professioneel geholpen. De verkoop van onze boot is uitstekend afgehandeld. Werkelijk vakwerk . Wij bevelen Homme graag aan!
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Fijn dat jullie zo lovend zijn. Ik heb jullie met plezier geholpen en de boot aan zeer leuke nieuwe eigenaren verkocht. Als zij er net zo mee omgaan dan wordt hij alleen maar mooier.
... Wissel deze metabox.
Harry Cloos uit Amersfoort schreef op 21 juni 2022
Bedankt voor de vlotte, maar vooral ook zorgvuldige afhandeling van de verkoop van onze boot. Kernwoorden die wij bij je ervaren hebben zijn: zorgvuldig, technisch inzicht, recht door zee, gedreven, heldere communicatie en pro actief.
Bijzonder was dat je qua advies, bij de beslissing met welke kopers in zee te gaan, net als wij voor emotionele gunning ging in plaats van voor de extra financiën. Hart voor mens en boot dus. Dat was zeker in ons geval (vanwege de supersnelle verkoop binnen paar dagen) uitermate prettig. Norska gaat een mooie nieuwe toekomst tegemoet. Nogmaals dank daarvoor!
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Dank voor de mooie woorden Harry! Jullie bedankt voor de perfecte samenwerking en natuurlijk het mooie schip dat waar ik een nieuwe eigenaar voor mocht vinden.
... Wissel deze metabox.
H. Barmentloo uit Genemuiden schreef op 10 juni 2022
De verkoop van onze houten kotter “Schollevaer “,heeft op relatief korte termijn plaatsgevonden. De boot heeft langdurig elders te koop gestaan zonder enige reactie .
De aanpak van Homme moet onderscheidend zijn want we kregen nu meerdere geïnteresseerden in korte tijd.
We zijn heel tevreden over de wijze van aanbieden , bemiddeling en afhandeling , en vooral de communicatie omtrent de verkoop.
Ik kan Overwijk jachtbemiddeling zeker aanbevelen.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Mooie woorden! Ik heb de verkoopbemiddeling van de Schollevaer als zeer prettig ervaren. Niet alleen omdat het gewoon leuk werk is maar ook omdat het schip prachtig is en jullie betrokkenheid er aan alle kanten afstraalde. Bedankt daarvoor!
... Wissel deze metabox.
Hendrik Mulder uit Heerenveen schreef op 4 april 2022
Helaas, deze keer geen goed bericht. Wij kennen Homme van eerdere verkoop en besloten nu ons schip waar wij 17 jaar op gepast hebben te verkopen en een groter schip aan te kopen. Wij wilden meer comfort en minder werk, kortom voorsorteren op ons pensioen. De bezichtiging van de Dolfijn was prima, de keuring minder, er vielen enkele zaken op die niet overeen kwamen met hetgeen Homme in zijn advertentie had opgetekend. “ De romp was geschilderd in binnenvaart kwaliteit, dus een goede bescherming heeft meer prioriteit dan een supersterke verflaag” echter de geschilderde binnenvaartkwaliteit bleek over opengebroken plamuur te zijn aangebracht. De door ons geraadpleegde schilder adviseerde ons de gehele boot te laten stralen alvorens deze in zijn geheel dient te worden overgeschilderd, zo niet, zal nieuw aangebracht plamuur weer losgewerkt worden door de onderliggende zinklaag. Tijdens de keuring kwamen enkele zaken aan het ligt, die weliswaar in overleg in mindering zijn gebracht, maar Homme was tijdens de keuring niet zelf aanwezig, toen Homme kwam, lag het schip weer in het water. Na het afdanken van de diesel, bleek het peilglas stuk te zijn, de diesel liep hierdoor in het schip, Homme bleek na telefonische raadpleging bereid “ zijn “ monteur te sturen. Echter van coulance bleek niets bij de afrekening. Verleden week bleken de startaccu’s het te hebben begeven, echter de realiteit bleek weerbarstiger, want na nieuwe accu,s te hebben aangebracht, bleek de startmotor de bakboordmotor niet door de compressie te kunnen krijgen, toen ik mijn vinger uit het koelvloeistof reservoir terugtrok, bleek er olie door de koelvloeistof vermengd te zijn. Wij houden ons hart vast wat de ingeroepen monteur zal constateren.
Goed, er heeft een aankoopkeuring plaatsgevonden. Goed, Homme, en ook wij kunnen niet alles op voorhand weten, maar het vertrouwen in Homme en in hetgeen Homme aangeeft “ de mooiste en beste boten” “ er zijn dus geen boten met achterstallig onderhoud of met grote gebreken of mankementen
“ en vooraf worden alle aangeboden schepen grondig en kundig geïnspecteerd en wordt het kaf van het koren gescheiden” dat vertrouwen zijn wij in één klap kwijtgeraakt. Hetgeen ons nog het meest steekt, is de manier waarop onze aandachtspunten zijn afgedaan, van nazorg is helaas weinig of geen sprake. Erg jammer.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Niet alle recensies zijn positief en de mensen die negatieve ervaringen hebben mogen ook hun mening over ons bedrijf geven.
Vooropgesteld, wij hebben diverse malen aangegeven dat het bijzonder teleurstellend is dat de nieuwe eigenaren deze ervaring hebben. Als wij er iets aan konden veranderen dan zouden wij dat ook graag willen doen.
Een makelaar wordt soms als verkoper gezien. Dat is natuurlijk niet het geval. De makelaar zoekt een koper voor de boot en probeert de partijen bij elkaar te krijgen. Een makelaar is de Haarlemmer olie en begeleidt het proces. Daarnaast heeft de makelaar de plicht om zijn aanbod ook te inspecteren en de boot naar eer een geweten te beschrijven. Bij de betreffende boot is dat ook terdege gebeurd. De omschrijving zoals vooraf gegeven staan wij ook volledig achter. Het schip was in 2019/2020 geschilderd zoals Hendrik omschrijft. Dat er onderliggende plamuurlagen loslaten konden wij niet zien en -zo bleek later- was ook lastig te constateren. Dat kopers een aankoopkeuring laten uitvoeren juichen wij toe zodat ook deze bijna verborgen gebreken gevonden worden. De ervaren en zeer kundig expert heeft het plamuurprobleem geconstateerd en dit in de nabespreking gemeld. Ook waren er enkele andere aanmerkingen. De verkoper is daarom de koper tegemoet gekomen en heeft een voorstel gedaan dat door de koper geaccepteerd is.
Dat een jachtschilder nu aangeeft dat voor de beste bescherming en hechting de gehele boot gestraald moet worden is aannemelijk. Een meer dan vijftig jaar oud schip is immers niet nieuw meer en het probleem met loslatende plamuur is meer regel dan uitzondering.
Dat wij als makelaar niet bij de feitelijke keuring waren doet niets af aan de keuring. Die is namelijk objectief en geheel onder regie van de expert. De makelaar behoort zich afzijdig te houden om de schijn van iedere beïnvloeding te vermijden.
Het lekkende peilglas bleek niet het probleem dat in eerste instantie werd geschetst. Enige tijd na de aankoop werden wij in de avond door Hendrik gebeld dat er ernstige diesellekkage was en ons gesommeerd direct actie te ondernemen. Hoewel wij geen enkele aansprakelijkheid hiervoor hadden hebben we een monteur gevonden die bereid was zijn avondeten te laten staan en naar de zaak te gaan om zijn spullen te halen en daarna naar het schip te gaan. De monteur stelde vast dat het maar een klein probleem was en zeker ook tot de volgende dag kon wachten. De monteur heeft ons een factuur gestuurd die wij daarna hebben doorgestuurd naar Hendrik. Deze was 91 euro en dat is weinig gezien het tijdstip van het bezoek en de reparatie. Waarom wij dit als coulance zelf hadden moeten betalen is ons niet duidelijk.
We verkopen inderdaad de mooiste en beste boten en daar zijn we trots op. Hendrik vergeet echter te vermelden dat dit er op onze website wordt vermeld dat dit de mooiste en beste boten in hun klasse zijn. Ook het betreffende schip was dat zeker. Met een lengte van bijna 14 meter en meer dan vier meter breed een zeer ruim schip dat in de loop der jaren een nieuwe keuken, hal en badkamer heeft gekregen en waarvan de riante salon ook al was vernieuwd. En dat alles voor een bedrag dat veel dichter bij de 50.000 euro ligt dan bij 80.000 euro.
Er spreekt veel frustratie uit het bericht en dat is begrijpelijk. De teleurstelling is groot als je in een -door de expert kritisch geïnspecteerde- goed onderhouden motor olie in het koelwater vindt en een jachtschilder aangeeft dat het beter is om het schip te laten stralen terwijl de expert rapporteert dat het lokaal kan worden opgelost. Wij verwijten Hendrik dan ook niets en hopen dat hij en Marjan ondanks de tegenslagen, in de toekomst er anders in staan en ook met veel plezier van de boot genieten zoals de vorige eigenaar dat ook deed.
... Wissel deze metabox.
Adrie en Willie van de Rijken uit Raamsdonksveer schreef op 29 maart 2022
Via ...via met Dhr Overwijk in verbinding gekomen wat later Homme werd gezien de manier waarop wij te samen recht door zee zijn in communicatie . Met de contacten die wij via Homme hebben gehad mogen wij ( mijn vrouw en ik) ons enkel maar zeer positief uit laten .
Alle handelingen op een zeer correcte manier ...DUS Homme goede zaken , gezondheid , en leef goed in Ureterp met hele naasten en bekende . W.v.d. Rijken.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Bedankt voor de ontzettend leuke reactie en fijn dat jullie mijn werk zo waarderen. Daar doe ik het voor!
... Wissel deze metabox.
Herman en Angelique uit Grou schreef op 10 februari 2022
Homme heeft voor de 3e keer een schip voor ons verkocht, en dit keer binnen 1,5 week ! Zoals altijd ging hij weer voortvarend te werk met een prachtige fotoreportage en daar op volgend de fantastische presentatie. Met zijn kennis, ervaring en gedrevenheid is hij onverslaanbaar . Ons advies is dan ook, wilt u uw schip verkopen, neem dan contact op met Overwijk jacht bemiddeling. Homme chapeau, en bedankt voor de bewezen diensten.
... Wissel deze metabox.
Fam. Baas schreef op 20 september 2021
Voor de verkoop van onze Excellent oriënteerden wij ons bij een paar makelaars. Uiteindelijk besloten wij Homme Overwijk opdracht te geven de verkoop ter hand te nemen. Onderscheidend voor ons waren Homme's voortvarende aanpak, adviezen en het zich consequent houden aan de gemaakte afspraken. De uitgebreide en waarheidsgetrouwe fotopresentatie trok al snel de aandacht van potentiële kopers. In het verkoopproces blijft Homme rustig, eerlijk en transparant. Voor verkopers, en naar ons is gebleken potentiële kopers, erg prettig. Diverse aanbiedingen volgden. Binnen 14 dagen wisselde onze prachtige Excellent van eigenaar. Een Top prestatie van Homme Overwijk!
... Wissel deze metabox.
Tjitte en Janny Brouwer uit Heerenveen schreef op 9 november 2020
Beste Homme, hier dan even een berichtje van Brouwers. "Better let as net".

Het eerste contact was al prima, toen was het nog een globale taxatie. Maar werd
ook heel serieus door jou aangepakt. Enige tijd later hebben we besloten om de Wexalia toch te koop aan te bieden. We hoefden er niet lang over na te denken
wie we daarvoor zouden benaderen. Na een zeer uitgebreide taxatie werd de datum voor de fotosessie vastgesteld. Deze was ook mooi en zeer uitgebreid!
Al redelijk snel de eerste bezichtiging, toen was het even rustig. Maar de volgende aspirant kopers dienden zich aan, wat een daverend succes bleek.
Je was helder over de gang van zaken en dat is heel fijn, dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. De verdere afwikkeling onder jou leiding was ook heel aangenaam. We hebben zeer enthousiaste luitjes getroffen en dat zijn ze nog steeds!
Ze zijn zo blij met de ex Wexalia en dat is voor ons ook een goed gevoel. Homme succes verder met alles wat je aanpakt en de groetjes van Tjitte en Janny Brouwer.
... Wissel deze metabox.
Jacob en Frederieke Blom uit Harlingen schreef op 28 oktober 2020
Tijdens het verkoopproces van onze Dragonfly trimaran kwam bij Overwijk een Drammer 935 in verkoop. Dit type boot stond als nr. 1 op onze shortlist voor een opvolger van onze trimaran. Een boot geschikt om de Wadden te bevaren, maar ook het, voor ons, nieuwe binnenwater. Homme heeft ons perfect geholpen door de aankoop van de Drammer mogelijk te maken terwijl de verkoop van de trimaran nog net niet was afgerond. Niet alleen voor ons een perfecte deal, maar ook voor de verkopende partij. Volgens ons de belangrijkste taak van een bemiddelaar: zorgen dat alle partijen tevreden zijn!
... Wissel deze metabox.
Herman Slottje uit Grou schreef op 19 oktober 2020
Voor de 2e keer heeft Homme een schip voor ons verkocht.
Net zoals de eerste keer weer een professionele aanpak, taxatie en presentatie.
Op korte termijn vond Homme de juiste koper en alles was na een proefvaart snel afgewikkeld. Homme chapeau voor je wederom voortreffelijk vakmanschap.
Wij wensen de nieuwe eigenaren een behouden vaart en veel plezier met dit fantastische schip.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Bedankt voor de complimenten Herman. Fijn dat jullie zo tevreden zijn!
... Wissel deze metabox.
John and Mary Adler schreef op 12 mei 2020
Hello Homme, I would like to take this opportunity in thanking very sincerely for all the help you gave us in selling our boat.
Living in Australia and buying, enjoying and then selling our boat after years of fun and enjoyment in Europe, was made so much easier knowing that your knowledge and advice was always available to us.
Homme, thank you for firstly finding our boat and helping us with the steps to purchase it, and now guiding us to a very satisfactory sale.
We have no hesitation in recommending you and your service, especially to any non Dutch speakers.
Beheerdersantwoord van: Overwijk Jachtbemiddeling
Hello John and Mary,
Thank you for your wonderful message. It was very nice to work with you and to guide you in purchasing the Doerak. The recent sale was also completely satisfactory. Thank you for the confidence you gave me.
Regards,
Homme
... Wissel deze metabox.
Henk Kastelein uit Waddinxveen schreef op 21 oktober 2019
Na contact te hebben gehad over een Klaasenvlet welk verkocht was voor mijn neus is het contact gebleven. Medio april 2019 onze Kompier kruiser naar Homme gevaren. Homme had toe een zware blessure maar met hulp van zijn vrouw en een tweetal stokken kon hij de boot van binnen zien. Fraaie foto reportage.door Homme gemaakt. Begin mei 2019 begonnen met de verkoop. Eind september een bericht dat de boot was verkocht aan mensen uit Hongarije. Alles perfect afgehandeld zelfs nadat de boot was opgehaald en onderweg is naar Hongarije. Overwijk heeft de courtage dubbel en dwars verdiend..
... Wissel deze metabox.
C. Creighton uit Dalrymple Heights, Qld, Australia schreef op 12 juli 2019
Homme assisted me in selecting the right boat for canal cruising. Several magic years and much cruising and biking later personal circumstances necessitated a rapid sale of De Fuke. Homme readily accepted the challenge. Homme a great friend and professional boat broker well understanding the needs of those of us from other countries seeking to enjoy the waterways of Europe.

Prof Colin Creighton [Australian Medal]
... Wissel deze metabox.
Henk van Leeuwen schreef op 4 mei 2019
Aankoop Molenmaker en Mantelkruiser,

Na een een goed driekwart jaar zoeken vonden wij ons droomschip bij jou op de website. Wij kende elkaar van een vorige bezichtiging van een andere boot, dus wisten wij, dat de foto’s op jouw site recent zijn en het schip ook in werkelijkheid er zo uitziet.

Biij andere makelaars waren het op de de website dikwijls mooie foto’s, maar daar aangekomen was het meestal heel teleurstellend. Op 28 februari kwam de Molenmaker & Mantelkruiser bij jou in de verkoop en op 2 maart hadden wij dit schip gekocht o.v.b. keuring.

Dit is allemaal voorspoedig verlopen mede dankzij jou, ook om voor ons wat dingen te regelen, aangezien wij toch wat verder weg wonen.

Wij varen nu nog in Friesland maar 8 mei gaan wij de “Sirius” over varen naar Zaandam. Hartelijk dank voor je adviezen en wellicht tot een volgende keer, maar dat zal wel een verkoop worden gezien mijn leeftijd.
... Wissel deze metabox.
Bob Visser uit Lemmer schreef op 9 april 2019
Rob 900 verkocht naar volle tevredenheid.

Na een nogal vervelende en demotiverende ervaring met een zeer grote makelaar in Friesland in contact gekomen met Overwijk Jachtbemiddeling. Direct een heel goed, open en eerlijk contact met Homme. Was snel om het schip te bezichtigen en gaf duidelijke instructies over de presentatie. Duidelijk verwachtingspatroon neergezet, ook over de vraagprijs. Homme kende het type schip goed en wist waar hij over sprak. Ook de tarieven voor bemiddeling steken gunstig af tegenover andere makelaardijen. Mooie fotoreportage gemaakt en al snel de eerste kijker. Schip in de overdekte winterstalling en zeer tegen mijn verwachting in redelijk snel verkocht. Uiteraard definitief na te water laten en proefvaart. Ook naar de kopers toe is Homme zeer open en duidelijk. Prima ervaring! Zeer waarschijnlijk mijn laatste boot anders zou ik nog best weer zaken willen doen met Homme Overwijk.
... Wissel deze metabox.
Dr. A.C.M. Vervest uit IJlst schreef op 18 maart 2019
Chapeau! Verkoop IJlstervlet.

Wegens omstandigheden moest ik besluiten mijn IJLSTERVLET te verkopen.

De reputatie van Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling was hem al voorgegaan en ik nam contact met hem op.

Het eerste contact met Homme was prettig, informeel met tevens gepaste zakenlijkheid en reële instelling.

Mijn schip heeft hij uitgebreid, systematisch bekeken en beoordeeld. Hij vond het schip erg mooi, zeer goed onderhouden en passend bij het soort schepen die hij wil verkopen; schepen met kwaliteit. En zo heb ik ('mocht ik’) Homme de opdracht geven voor het verkooptraject.

Homme maakte een gedetailleerde schriftelijke rapportage van het schip en er volgde een foto sessie. Deze gegevens werden op zijn website gepubliceerd. Er volgden diverse bezichtigingen door potentiële kopers. Bij deze bezichtigingen toonde Homme de benodigde regie en eerlijk advies. Ook indien dit inhield om te besluiten niet te willen verkopen! Het heeft niet lang geduurd totdat het schip werd verkocht.

Dat deze verkoop is doorgegaan heeft zeker te maken met de eerlijke gegevensverstrekking, correcte inschatting van de kwaliteit van het schip en de oprechte zienswijze van Homme; geen verborgen agenda’s aanwezig!

Van de nieuwe eigenaar vernam ik eveneens signalen van een "tevreden gevoel”.

Chapeau voor Homme Overwijk van Overwijk Jachtbemiddeling!
... Wissel deze metabox.