Historie

Homme Overwijk is zijn hele leven al aan het water verknocht. Samen met opa en oma of met zijn ouders en broertje trekt hij vanaf zijn eerste levensjaar met het Hoekstrakruisertje van ‘pake en beppe’ vaak de Friese Meren op om te genieten van alles wat het water te bieden heeft. In de jaren ’90 wordt dat kruisertje overgenomen door zijn ouders en door ‘heit’ helemaal gestript en opnieuw ingetimmerd. In 2002 willen zij echter wat groters en wordt een Pikmeer 950 hun nieuwe schip. De Hoekstra moet natuurlijk nog wel worden verkocht. Het scheepje lag jaren te koop bij een bekende jachtmakelaar maar het lukte niet om hem te verkopen.

2005

In het voorjaar van 2005 vraagt Homme aan de betreffende jachtmakelaar of hij de boot mag verkopen. De boot kostte namelijk nog steeds geld en werd voor zijn ouders een blok aan het been. De jachtmakelaar had er geen problemen mee. Omdat de presentatie op de website van de makelaar in zijn ogen ver onder de maat is worden op een woensdagochtend veel en mooie foto’s gemaakt. Dezelfde middag is al een nieuwe website online met alle informatie en duidelijke foto’s. Advertenties worden gemaakt en twee uur later volgt een telefoontje uit Tilburg van belangstellenden en de volgende ochtend is de boot verkocht. De makelaar kon zijn ogen en oren niet geloven.

In de weken daarna adviseert hij de makelaar hoe hij de schepen beter kan presenteren. De makelaar neemt zijn adviezen helaas niet ter harte en voor Homme is dat het sein om het zelf dan maar eens te proberen.

Diverse eigenaren die een mooi schip op Marktplaats te koop aanbieden worden gebeld en gevraagd of Homme de boot mag proberen te verkopen. Vijf van de zes benaderde mensen stemmen toe en zo begint het balletje te rollen. In de zomer van 2005 wordt een eigen website gebouwd en met een goedkope camera konden best mooie foto’s worden gemaakt. De eerste boten zijn snel verkocht en Overwijk Friese Boten Jachtbemiddeling is een feit.

2006

Voor Homme is dit het moment om zijn toekomstplannen bij te stellen. In mei 2006 neemt hij ontslag bij het Ministerie van Landbouw en gaat zich voor de volle 100% richten op de verkoop van mooie boten in vrijwel geheel Nederland. Het aanbod groeit snel en de verkopen nemen een vlucht. Internet was intussen overal ingeburgerd en mensen konden vanuit hun luie stoel de boten bekijken. Daarom wordt definitief besloten om geen eigen verkoophaven te huren maar de focus volledig te leggen op verkoop vanaf de ligplaats van de eigenaar.

Opnieuw wordt de website aangepast om alle boten nog beter te kunnen presenteren en daarnaast veel uitleg en achtergronden te kunnen geven over de boten en het bedrijf. Het item ‘Laatste nieuws’ wordt een topper. Veel lezers leven mee met het bedrijf en daardoor wordt het Gastenboek gevuld met de allerbeste reclame.

2007

De zaken gaan zo voorspoedig dat in 2007 de woning in Lippenhuizen te klein wordt voor het werken aan huis en daarom wordt een verouderde boerderij gekocht in Hemrik waar wel uitbreidingsmogelijkheden zijn. Voor de boerderij ligt de Compagnonsvaart die onderdeel is van de bekende Turfroute en zo wordt de binding werken-wonen nog meer versterkt. De verkopen nemen toe met meer dan 30%.

2008

In 2008 wordt een Pikmeer 950 verkocht aan Martin Dijkhuizen uit Scheveningen. Het contact met hem is direkt prettig en omdat hij graag iets naast zijn andere werkzaamheden wil doen wordt besloten om Martin boten vanuit het westen van het land te laten bemiddelen. Homme hoeft alleen nog de noordelijke regio te bedienen.

In dit jaar wordt de westerse wereld opgeschrikt door een heuse crisis die ook in de botenwereld zijn sporen nalaat. De verkopen dalen en de prijzen van de boten staan onder druk. Dit was het sein om ook actief in het buitenland klanten te gaan zoeken voor het aanbod.

2009

In het voorjaar van 2009 wordt samen met een Australische klant een advertentiecampagne gestart in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast wordt uitvoerig in Engeland en de Scandinavische landen geadverteerd. Ook een Engelstalige versie van de website ziet het levenslicht. Het blijkt een gouden greep. Tot op de dag van vandaag wordt bijna de helft van de boten aan buitenlanders verkocht.

2010

Omdat de klanten steeds kritischer zijn en er meer boten op de markt komen wordt besloten om de eisen van de bemiddelde boten te verhogen. Boten met achterstallig onderhoud en in matig tot slechte staat maken definitief geen onderdeel meer uit van het aanbod. Voordat een schip te koop wordt aangeboden zijn ze kritisch geïnspecteerd en tijdens de bemiddelingsperiode wordt het nog steeds perfect onderhouden. Bovendien wordt scherper gekeken naar de vraagprijzen. Deze moesten bij de laagsten behoren om de verkopen op peil te houden. Met deze werkwijze positioneert het bedrijf zich meer en meer in het betere segment en neemt daarbij tegelijkertijd afstand van de globale opinie dat de meeste schepen die bij makelaars en bemiddelaars te koop liggen niet in goede staat en te duur zouden zijn.
In de zomer van 2010 haalt de website een mijlpaal; meer dan 300.000 bezoekers hebben hem inmiddels bezocht.

2011

Na al een aantal jaren ‘achtervolgd’ te zijn door de HISWA gaat het bedrijf overstag om lid te worden. Het bedrijf is stabiel gebleken en ook gegroeid. De ondersteuning die de HISWA aan zowel het bedrijf als zijn klanten biedt wordt een meerwaarde. De service- en dienstverlening komt daardoor op een hoger peil. Tegelijkertijd wordt ook de back-office beter verzorgd. Bemiddelingscontracten worden een voorwaarde en afspraken geconcretiseerd en vastgelegd.

In de loop der jaren is steeds vaker een beroep gedaan op het bedrijf om ook te bemiddelen bij aankopen van boten. Daarnaast vragen veel booteigenaren om advies bij werkzaamheden en om begeleiding en coördinatie bij uitvoering van die werkzaamheden. In de herfst van 2011 word dan ook het besluit genomen om vanaf 2012 de dienstverlening actief uit te breiden. De core-business blijft de jachtbemiddeling ScreenShotmaar begeleiding en coördinatie van allerhande werkzaamheden aan boten moet een vaste plek krijgen binnen het bedrijf.

Daarnaast moest de buitenlandse klantenkring beter bediend worden. De uitstraling van het bedrijf zou internationaler moeten zijn.

2012

Een nieuwe website wordt gemaakt. De website moet de werkzaamheden van het bedrijf dekken en aan de steeds hogere eisen van de klanten voldoen. Foto’s worden beeldvullend en de informatie overzichtelijker en vollediger. Actualiteit wordt ook een speerpunt. Met behulp van de ‘social media’ moeten mensen nog sneller bereikt worden. De actualiteit van Twitter is onovertroffen en wordt vanaf dat moment gebruikt. Ook Facebook wordt gebruikt met daarin extra foto’s en meer informatie van iedere boot. Het netwerk van klanten en samenwerkende bedrijven groeit. Sterke punten worden nog verder verbeterd.

De naam van het bedrijf verandert in maart van dat jaar. ‘Friese Boten’ is niet meer en het bedrijf gaat verder onder de naam Overwijk Jachtbemiddeling en internationaal wordt de naam Overwijk Yachtbrokerage gevoerd. Het logo ondergaat een kleine verandering. Verder wordt het bedrijf officieel HISWA-jachtmakelaar.