Over ons

Voordelen voor u als eigenaar

U kunt uw boot gewoon gebruiken en toezicht houden. De boot blijft in goede conditie zodat een aspirant-koper het schip altijd op zijn best ziet.

De boot wordt alleen bezichtigd door serieus geïnteresseerden en altijd onder begeleiding van de makelaar.

U bent ons geen extra ligplaatskosten verschuldigd zoals in veel verkoophavens wel het geval is.

De courtage is lager dan bij veel jachtmakelaars met een verkoophaven.

SNELLE VERKOOP

Geen enkele makelaar verkoopt de schepen zo snel als wij. De helft van ons aanbod wordt binnen drie maanden verkocht. Omdat wij alleen de mooiere en beter boten aanbieden is dat ook enigszins begrijpelijk. Een prachtig schip verkoopt nu eenmaal sneller dan een een schip met achterstallig onderhoud. Toch mogen we onszelf best op de borst kloppen met alle lovende kritieken die we krijgen. We hebben vanaf de start van Overwijk Jachtbemiddeling keihard gewerkt om zowel de verkopers als de kopers het beste te bieden en iedereen tevreden te stellen. Dat is gelukt getuige alle positieve berichten in ons Gastenboek en onze goede naam die tot ver over de landsgrenzen bekend is.

Inspectie van het onderwaterschip

INSPECTIE

Indien u uw schip via Overwijk Jachtbemiddeling wilt verkopen weet u wat u verkoopt. Door onze jarenlange ervaring in de watersport in de breedste zin van het woord bezitten we de kennis en expertise om uw boot grondig te inspecteren. Er wordt daarbij niet alleen gelet op cosmetische zaken maar ook de constructieve en  technische conditie onderzoeken wij. Tijdens ons bezoek wordt u natuurlijk gewezen op de goede en minder goede punten van uw schip. Zo nodig geven wij adviezen om aanpassingen of reparaties te doen. De inspectie is geheel vrijblijvend. Er zijn dus geen kosten aan verbonden!

TAXATIE

Het taxatierapport is omvangrijk. Uw boot wordt daarin beschreven en plus- en minpunten worden genoemd. Tevens worden aanbevelingen gedaan om uw schip optimaal te presenteren en adviezen gegeven om zodoende een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen. Voor het bepalen van een nauwkeurige taxatie vermelden we vergelijkbare schepen die te koop worden aangeboden en recent zijn verkocht. Alleen dan is het het taxatierapport pas werkelijk gefundeerd en wordt u volledig en transparant geïnformeerd. Het taxatierapport ontvangt u binnen enkele dagen na ons bezoek aan uw schip en is ook geheel kosteloos.

Taxatierapport Overwijk Jachtbemiddeling
Facebook presentatie van uw schip

PRESENTATIE

Om te voorkomen dat belangstellenden bij een bezichtiging voor verrassingen komen te staan wordt op de website al een zeer gedetailleerde en vooral ook eerlijke omschrijving van het schip gegeven. Daarnaast krijgt de bezoeker een uitstekende indruk van de boot door de fotopresentatie op onze website. En we gaan nog een stapje verder. Op Facebook worden soms wel honderd foto’s met beschrijving van uw boot geplaatst zodat bezoekers echt weten wat ze kunnen verwachten. Onze presentatie is uniek in Nederland door zijn formaat en gedetailleerdheid en wordt door iedereen ontzettend op prijs gesteld.
Het maken van de fotopresentatie is geen peulenschil. Reken erop dat we minimaal drie uur intensief bezig zijn om uw boot in optima forma op de gevoelige plaat vast te leggen. De boot moet in zijn element zijn om bij geïnteresseerden de gevoelige snaar te raken. We maken daarom geen foto’s in de haven of op de ligplaats maar varend in een passende omgeving.

NO CURE, NO PAY

Indien wij uw boot niet verkopen binnen de vooraf gestelde termijn dan bent u ons helemaal niets verschuldigd. Vroeger was dit gebruikelijk in de gehele branche maar tegenwoordig wordt het steeds minder toegepast. Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en de verkoopkansen van uw boot en durven het daarom wel aan!

UW BOOT AANMELDEN

Indien u een boot wilt verkopen en door ons wilt laten bemiddelen neem dan ook contact op. Als u ons een email stuurt of het aanmeldingsformulier invult reageren wij snel. Natuurlijk mag u ook altijd bellen. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging en kennismaking.